Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори, заяви на брифинг

...
Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори, заяви на брифинг
Коментари Харесай

Нинова обяви победа на първа инстанция по делото с мобилните оператори

Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори, заяви на брифинг вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

„ Административният съд - София град се произнесе по тяхна тъжба против заповедта на Министерството на стопанската система и промишлеността, издадена в края на предходната година, с която се не разрешава повишението на цените, а желанията им за това са нелоялна комерсиална процедура “, добави министърът,

„ Мотивите на жалбоподателя, по-конкретно на „ Теленор България “, са, че индексирането на цените по договорите с потребителите не съставлява изключително значим публичен интерес. Бихме желали да им кажем, че сега повишението на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-голям публичен интерес за нас и съдът е признал тези наши претекстове, произнесъл се е по този въпрос със следното определение: " Оставя без почитание жалбата на " Теленор България " за анулация напълно на предварителното осъществяване на заповедта на Министерството на стопанската система и промишлеността ", съобщи Нинова.

Тя съобщи, че това определение може да бъде обжалвано с частна тъжба пред Върховния административен съд в 7-дневен период. Нинова прикани мобилните оператори да не усилват цените до момента в който текат делата против заповедта на министерството. „ Повишаването на цените ще бъде нелегално поради заповедта, която издадохме в Министерството на стопанската система и промишлеността, нейното авансово осъществяване и признанието на съда в това определение, че тази заповед би трябвало да остане в действие с авансово осъществяване “, разяснява тя.

Нинова сподели още, че отбраната на потребителите се трансформира в цел номер едно на ведомството и на държавното управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР